Depolama Alanınız Sürekli Doluyorsa Çözüm Geldi: WhatsApp Büyük Hamlesini Yaptı!

WhatsApp, telefonunda sürekli depolama alanı sorunu yaşayan kullanıcıları için yeni özelliğini devreye soktu. İşte detaylar!

Daha önce duyurulan ve kullanıma sunulan WhatsApp sohbet filtreleme özelliği kullanıcıların büyük bir çoğunluğuna gelmişti. WaBetaInfo'nun yeni aktardığı bilgilere göre şirket şu an bu özelliği geliştirmeye yönelik bir hamle yaptı.

"Tümü", "Okunmamış" ve "Gruplar" gibi filtrelerle kullanıcıların uygulamayı daha verimli bir şekilde kullanmasını sağlayan WhatsApp, sohbetlerin daha kolay bir şekilde bulunmasını sağladığı özelliği bir üst seviyeye taşıyor.

Depolama Alanı Sorunundan Kurtulabileceksiniz

Paylaşılan ekran görüntüsünde dikkati çeken tek bir şey var. Beta kullanıcıları şu anda yaptıkları WhatsApp sürüm güncellemesi ile birlikte artık cihaz depolama alanlarını çok daha kolay bir şekilde yönetebilecek.

Filtreleme sayfasında yer alan en üst kısımdaki depolama alanı kontrolü anlık olarak yapılabilecek ve kullanıcılar WhatsApp depolama alanını uyarı almadan önce boşaltabilecekler. Bu özellik sayesinde konuşmalar ve kanallar arasında daha çok alan kaplayanları belirlemek de kolaylaşacak.

WhatsApp depolama alanı kontrol özelliği sayesinde filtreleme özelliği de daha verimli bir şekilde kullanılmış olacak. Kullanıcıların en fazla alan kaplayan konuşmaları tespit etmesi ve aksiyon olması çok daha kolay olacak.

iCloud’da Depolama Alanı Nasıl Boşaltılır?
MOBİL

iCloud’da Depolama Alanı Nasıl Boşaltılır?

Apple cihazlarının bağlanması ve yedeklenmesini sağlayan iCloud kullanıcılarına ücretsiz 5 GB depolama alanı sunuyor. Ancak bu 5 GB’lık depolama alanı zaman içinde kullanıma bağlı olarak doluyor.

Şu an depolama alanı yönetme özelliği Android kullanıcıları için en son güncelleme ile birlikte beta kullanıcılarda kullanıma sunuldu. Çok yakında daha fazla kişinin erişimine açılacağı söyleniyor.