Nisan Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı!

Nisan ayına dair güncel enflasyon rakamları TÜİK ve ENAG tarafından açıklandı. İşte detaylar!

Aralık Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Nisan ayına dair enflasyon rakamları TÜİK ve ENAG tarafından açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre enflasyon Nisan ayında %3,18 artış gösterdi. 12 aylık ortalamalara göre ise %59,64 artış görüldü.

TÜİK: Enflasyon %69,80

Nisan ayında en az artış gösteren grup %1,03 ile sağlık olurken en fazla yükseliş ise %9,56 ile alkollü içecekler ve tütün kaleminde gerçekleşti.

Bir önceki yılın aynı ayına oranla en az artış gösteren grup ise %51,20 ile giyim ve ayakkabı oldu. Bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu grup da %103,86 ile eğitim oldu.

Şubat Ayı Enflasyon Rakamları Açıklandı

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) Verileri de Açıklandı

Akademisyenlerin ve ekonomistlerin yer aldığı Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) da Nisan ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı.

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) verilerine göre Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) aylık olarak %5,02 artarken, yıllık bazda enflasyon %124,35 olarak açıklandı.

Açlık Sınırı ve Yoksulluk Sınırı Nedir? Türkiye'de Ne Kadar?
Yaşam

Açlık Sınırı ve Yoksulluk Sınırı Nedir? Türkiye'de Ne Kadar?

Türkiye'de açlık sınırı ve yoksulluk sınırı ne kadar? Her iki terim neye göre ve nasıl hesaplanır? Bu yazıda Türkiye'deki dikkat çekici verilerle açlık sınırı ve yoksulluk sınırı hakkında merak edilen soruları yanıtlayacağız.