Google'dan Sert Tepki: Epic Games'in İstekleri Çok Fazla!

Google, Epic Games'in Play Store taleplerine boyun eğmeyecek gibi görünüyor. İşte detaylar!

Epic Games, Aralık ayında Google'a karşı açtığı antitröst davasını, federal bir jürinin Google'ın Play Store'u yönetme biçimiyle ilgili olarak ABD antitröst yasalarını ihlal ettiğine karar vermesiyle kazandı.

Birkaç ay sonra ise Epic Games, uygulandığı takdirde Play Store'u tamamen ortadan kaldıracak olan talep listesini sundu.

Google Talepleri Neden Kabul Etmeyecek?

Şimdi ise Google, mahkemeye bir tedbir başvurusunda bulunarak Epic'in taleplerine karşı duracağını, çünkü şirketin taleplerinin çok fazla olduğunu söyledi.

Google, tüm bu talepleri kabul etmenin rekabeti etkin bir şekilde engelleyeceğini ve bunun da Android kullanıcılarını ve geliştiricilerini olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Şirket ayrıca Epic'i, mahkemelerin tekrar tekrar ve sürekli müdahalesini gerektirecek olan önerdiği tedbir kararının belirsizliği nedeniyle eleştirdi.

Epic Games Launcher Çalışmama Sorunu Nasıl Düzeltilir?
YAZILIM

Epic Games Launcher Çalışmama Sorunu Nasıl Düzeltilir?

Epic Games Launcher açılmıyor ise uygulanabilecek çeşitli çözüm yöntemleri bulunuyor. Peki, popüler dijital oyun platformunun kullanılamamasına ve bu nedenden ötürü oyunların oynanamasına yol açan problemin düzelmesini sağlayabilecek yollar neler?

Tüm bu söylemlere cevap olarak Epic Games CEO'su Tim Sweeney, attığı bir tweette “Eğer Google üçüncü taraf işlemlerine Google vergisi uygulamadan ödeme tekelini sona erdirecekse, anlaşmaya varırız ve yeni dönemlerinde Google'ın dostu oluruz. Ancak anlaşma sadece diğer davacılara ödeme yaparken Google vergisini yerinde bırakıyorsa, mücadeleye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.