Elon Musk Binlerce Kişiyi Kovmaya Devam Ediyor: Tesla’da Değirmen Nasıl Dönecek?

Tesla, Elon Musk tarafından tüm Supercharger ekibinin kovulduğunu doğruladı. Peki bu işten çıkarılmaların sebebi ne? İşte detaylar!

Tesla, dünya çapında 50.000'den fazla Supercharger'ın bulunduğunu ve bu durumun onu elektrikli araçlar için dünyanın en büyük hızlı şarj ağı haline getirdiğini söylüyor.

Elon Musk yaptığı diğer bir açıklamada, daha ucuz rakiplerin güçlü rekabetiyle karşı karşıya olduğunu belirterek şarj kuruluşlarından ayrılacağını ve çalışanları çıkaracağını söyledi.

Tesla'nın Supercharger Ekibi Neden Kovuldu?

Tesla tarafından da maliyetin azaltılması için yüzlerce çalışanın bulunduğu bölümden çok sayıda çalışan ayrıldığı doğrulandı ve şirketin stratejik şarj programları lideri William Jameson, X'te Musk'un tüm şarj kuruluşlarını bıraktığını bildirdi.

Şarj ağının tedarikçisi Bullet EV Charging Solutions'ın genel müdürü Andres Pinter, bu sabah aniden ekibi için çıkarılma kararı alındığını söyledi.

Bu karara rağmen Elon Musk, şirketin Supercharger ağını yeni lokasyonlar için daha yavaş bir hızda hâlâ büyütmeyi planladığını belirtti.

Tesla Fiyat Listesi 2024! Türkiye'ye Özel Model Y Ne Kadar?
Otomobil

Tesla Fiyat Listesi 2024! Türkiye'ye Özel Model Y Ne Kadar?

Tesla fiyat listesi, Amerika Birleşik Devletleri merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla tarafından piyasaya sürülen otomobilerin ne kadar ücrete satıldığı hakkında bilgi sahibi olunmasını sağlıyor.

Ayrıca, Supercharger departmanındaki kesintilerin yanı sıra firmanın tüm kamu politikası biriminde de kesintiler yapılacak.